Meny

Svane® produktfördelar

Vi vet att det är insidan av madrassen som avgör hur god sömnen blir. Därför letar vi hela tiden efter ny, unik teknik som säkerställer att du sover både bra och på rätt sätt.

Svane® produktfördelar

Vi vet att det är insidan av madrassen som avgör hur god sömnen blir. Därför letar vi hela tiden efter ny, unik teknik som säkerställer att du sover både bra och på rätt sätt.

IntelliGel® – smart sovkomfortSvane-madrasser med IntelliGel är utrustade med den senaste innovationen inom sovkomfort. Den främsta skillnaden mellan en madrass med IntelliGel och en traditionell madrass är den unika tryckavlastning du får när du lägger dig, oavsett längd och vikt.

Tryckavlastning

IntelliGel komprimeras inte vid belastning. Den tryckavlastning en madrass med IntelliGel erbjuder motverkar hårt tryck mot kroppen med bättre blodcirkulation, lugnare sömn och bättre vila som följd.

Kroppsstöd

IntelliGel är mycket känslig för tryck och låter de mest utsatta kroppsdelarna som skuldror och höfter sjunka djupare ner i madrassen. Samtidigt ger den robust stöd åt resten av kroppen och håller ben och midja uppe. Resultatet är en rak ryggrad, vilket ger bättre sovkomfort och minskar risken för ryggsmärtor.

Ventilation

IntelliGels egenskaper påverkas varken av fukt eller temperatur. Tack vare stora, genomgående luftkanaler upplevs en madrass med IntelliGel inte som fuktig. Detta är viktigt för att upprätthålla den naturliga kroppstemperaturen som sjunker på natten. God ventilation och temperaturneutralitet gör också att kvalster trivs sämre i en madrass med IntelliGel. Du kommer att sova bättre samtidigt som den förbättrade ventilationen ger en mer hygienisk madrass.

Visste du att:

Svane införde DuoSystem 1993.

Svane® fjädermadrasser

DuoSystem®

DuoSystem består av en fjädermadrass med två mjukhetsgrader. Förändringar i kroppen över tid gör att vi kanske inte sover likadant på samma madrass hela livet. Under en period kan vi behöva en fastare madrass medan vi andra gånger vill ha en mjukare variant. DuoSystem erbjuder valfrihet i ett paket. Erbjuds på Svane-madrasser sedan 1993.

Play
Svane DuoSystem film

Två mjukhetsgrader i samma madrass

DuoSystem har en mediumsida och en fast sida i samma madrass. Om du behöver förändring och vill ha en annan mjukhetsgrad vänder du bara på madrassen och ligger på andra sidan. Skillnaden i mjukhetsgraden ligger i stoppningen och inte i fjädrarna.

Köptrygghet

Med två mjukhetsgrader i samma madrass minskar risken för felköp och ger dig en unik trygghet. Välj mjukhetsgrad i lugn och ro hemma. DuoSystem är också mycket praktiskt om kroppen förändras under en period (vid t.ex. graviditet). I takt med att magen växer, och ryggen utsätts för större belastning, är det en fördel att kunna vända madrassen och få en annan mjukhetsgrad.

Madrassen håller inte längre bara för att du vänder på den.

Vissa skulle kanske hävda att DuoSystem inte erbjuder möjligheten att vända madrassen för att slita fjädrarna jämnt. Det stämmer inte. Faktum är att stoppningen och fjädrarnas spänst och livslängd inte påverkas av om madrassen vänds. Vi vet det. Vi har nämligen tillverkat madrasser i 75 år!

SmartZoneTM S: Stöd och komfort för nacke och skuldror

SmartZone S är vårt nyaste och smartaste resårsystem. SmartZone S resårsystem är utvecklat för att ge optimalt komfort till de delar på din kropp som utsätts för störst belastning, din nacke och dina skuldror. Ofta är nacke och skuldror anledningen till en dålig sovkomfort.

SmartZone S har en mindre resårfjäder i en större resårfjäder, dessa resårfjädrar är placerade i strategiska zoner i madrassen. SmartZone S resårsystemets unika konstruktion ger perfekt stöd för höft och midja. Skuldra och nacke sjunker djupare ner i madrassen ger perfekt anlastning hela natten. Det är insidan som räknas.

Visste du att:

Madrassen håller inte längre bara för att du vänder på den.

PluraSone®

För att sova bra ska “plumbline”-linjen som går från nacken, längs ryggraden och ned mellan hälarna, när du ligger på sidan, vara rak. Detta går emellertid bara om skuldran får sjunka längre ned i madrassen än höften. Därför har Ekornes madrasspecialister utvecklat PluraSone. Det är insidan som räknas.

1 Bättre ergonomi med extra mjuka fjädrar i skulderzonen

2 Midja och lår får korrekt stöd av fastare fjädrar

3 Mjukare fjädrar vid höften får ryggraden att ligga rakt

PluraSone® håller ryggraden rak

PluraSone består av zonindelade pocketfjädrar av yppersta kvalitet. Skulderzonen har extra mjuk fjädring så att skuldran sjunker längre ner i madrassen utan motstånd. Fjädringen i höftzonen är inte riktigt lika mjuk och passar höftpartiets form. Fjädrarna under midja och lår är fastare, eftersom de först och främst ska stötta och hålla dig uppe.

Bara Svane® har PluraSone®

De olika mjukhetsgraderna i PluraSone går att variera med hjälp av en fjäderuppsättning som Svane är helt ensam om. Uppsättningen ger större flexibilitet och jämnar ut övergångarna mellan zonerna när du ligger. När madrassen ger rätt tryckavlastning är det väldigt lite som krävs för att stödja nacken/huvudet. En för hög kudde påverkar därför liggställningen negativt.

PluraSone uppför sig likadant oberoende av hur man är byggd eller hur mycket man väger. Den goda liggkomforten är lika för alla.

FlexSystem

Kontinentalmadrasserna i fjäderserien är utrustade med vårt unika FlexSystem, som gör det lättare för dig att hitta din favorit. Du får två fjädersystem och flera mjukhetsgrader i samma madrass. Prova den i butiken – gör valet hemma!

Play
Svane FlexSystem film

Bygg din egen madrass

Med FlexSystem får du smidigt med dig alla mjukhetsgrader hem så att du i lugn och ro kan hitta det fjädersystem och den mjukhetsgrad som passar dig perfekt. Färre textillager gör att madrassen fjädrar bättre och ger mycket bättre komfort. Med färre textillager ansamlas också mindre damm. Du kan välja mellan flera mjukhetsgrader tack vare våra vändbara madrasser med DuoSystem. För ännu fler valmöjligheter kan våra extra fasta undermadrasser placeras överst för ännu fastare mjukhetsgrad.

Illustrationerna visar olika mjukhetsgrader som du själv kan kombinera.

Visste du att:

Det kan ta några veckor innan kroppen vänjer sig vid en ny madrass.

Cirrus® Fiber

Cirrus Fiber är ett nytt stoppningsmaterial som används i bäddmadrassen Svane Temptation. Det är bland annat detta material som bidrar till en kortare insomningsfas, samtidigt som det är temperaturreglerande. Cirrus Fiber förhindrar att ånga kondenseras till fukt och bidrar till god ventilation. Det gör att madrassen håller sig ren och torr. Men det innebär också att kvalster, svamp och bakterier inte trivs i sängen.

Visste du att:

Fem av de kommande 15 åren kommer du att tillbringa i sängen.

LatexGel i bäddmadrasser:

Mjuk och omsluttande komfort

I nya Svane Temptation används en kärna av LatexGel, som ger en mjuk och omslutande komfort. Tillsammans med Cirrus Fiber, bidrar LatexGel till att effektivt reducera avkylningstiden, vilket gör att du somnar in fortare. Under insomningsfasen sjunker kroppstemperaturen naturligt. Cirrus Fiber och LatexGel bidrar till att påskynda den processen, vilket i sin tur betyder en kortare insomningsfas. Överskottsvärmen från kroppen lagras i materialets gelgranulat (de små gelbitarna i materialet). När man stiger upp på morgonen är värmen fortfarande lagrad inne i materialet. Fuktigheten och värmen “pressas” ut ur sängen, och resultatet är en torr, avkyld och fräsch säng på rekordtid.

Svane® Elastec®

Våra experter inom produktutveckling strävar ständigt efter att hitta nya vägar mot den perfekta madrassen. Elastec är ett förstklassigt syntetmaterial som Ekornes själv producerar i fabriken i Fetsund. Det används i alla Svane-bäddmadrasser och har en unik motståndskraft och formar sig efter kroppen. Så får du perfekt liggkomfort. Dessutom andas de bra och transporterar bort fukten från kroppen. Bäddmadrassen ger också en mer hygienisk säng vilket förlänger madrassernas livslängd.

Svane® Elastec®

Våra experter inom produktutveckling strävar ständigt efter att hitta nya vägar mot den perfekta madrassen. Elastec är ett förstklassigt syntetmaterial som Ekornes själv producerar i fabriken i Fetsund. Det används i alla Svane-bäddmadrasser och har en unik motståndskraft och formar sig efter kroppen. Så får du perfekt liggkomfort. Dessutom andas de bra och transporterar bort fukten från kroppen. Bäddmadrassen ger också en mer hygienisk säng vilket förlänger madrassernas livslängd.

Visste du att:

Kvaliteten på din sömn, eller andelen djupsömn, är minst lika viktigt som antalet timmar du sover.

Svane® Sömncirkel

Vi vet vad du ska tänka på när du köper madrass. Svane Sömncirkel är den vetenskapliga grunden för bästa sömnkomfort. Följande faktorer är avgörande för optimal sömn:

  • God ventilation gör att madrassen håller en behaglig temperatur och leder bort fukt.
  • Unik tryckavlastning ger lugnare sömn och en utvilad känsla.
  • Optimalt kroppsstöd vid rörelser och variation av liggställning.

1Ventilation

Många har nog varit med om att vakna varm och svettig på en madrass. Detta beror på att fukt och värme från kroppen inte transporteras bort, utan stannar kvar nära kroppen. Därför är madrassens ventilerande egenskaper mycket viktiga för en god sömn. Madrassen ska transportera bort fukt och säkerställa korrekt kroppstemperatur hela natten.

2Kroppsstöd

Kroppen behöver kunna röra på sig och man ligger aldrig helt stilla under natten oavsett vilken madrass man ligger på. Det är samma sak när man är vaken. Det är sällan man står rakt upp och ner i samma ställning länge. En bra madrass tillåter kroppen att röra sig utan ansträngning och ger den optimalt stöd oavsett liggställning.

3Tryckavlastning

Är man ute och tältar och sover på ett tunt liggunderlag är man lite stel och öm när man vaknar. Detta beror på att kroppens mest utsatta tryckpunkter – höfter, axlar och rygg – inte fått nödvändig tryckavlastning under natten.

Ta hand om din rygg

«Som kiropraktor med 20 års erfarenhet av muskel- och skelettbesvär har jag insett hur viktig madrassen är för människors rygg och hälsa. Därför svarade jag omedelbart ja när jag bjöds in för att delta i utvecklingen av den nya madrassen. Målet har varit att utveckla en madrass som tillfredsställer mina krav som kiropraktor.»

Perfekt stöd för ryggen

Svane Zefir och Svane Zenit är det närmaste jag som kiropraktor kommit vad jag kallar en idealmadrass. Detta beror på användningen av IntelliGel som har mycket värdefulla egenskaper. Den unika cellstrukturen eliminerar problemet med tryckpunkter mot höfter och skuldra. Tryckpunkterna ger inte sällan upphov till ömhet och smärta. Människor som måste tillbringa mycket tid i sängen kan även få sår till följd av tryckbelastningen.

Jag vill också lyfta fram det fina ryggradsstödet. Tack vare IntelliGel överträffar Svane Zefir och Svane Zenit andra madrasstyper på denna punkt och ger belägg för att man ska kunna hävda att IntelliGel minskar risken för ryggproblem. IntelliGel ger bra stöd för kroppen, samtidigt som skuldror och höfter får sjunka ner i madrassen. Detta minskar risken för felbelastning och ond rygg. Slutligen vill jag ta upp formstabiliteten. Cellstrukturen gör att madrassen återgår till sin ursprungliga form omedelbart när du rör dig i sömnen. Detta minskar risken för att vakna och förbättrar sömnen på det stora hela.

Hans-Jørgen Sørensen
Kiropraktor